Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

Середа, 23 березня 2022, 12:52

У Дрогобичі в садочках скасували плату за харчування для переселенців

Дрогобич

У дитячих садочках Дрогобича скасували плату за харчування для дітей внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє видання "Дрогобиччина – новини краю".

З четверга, 17 березня, у Дрогобичі запрацювали дитячі садочки, які розпочали приймати дітей внутрішньо переміщених осіб.

За словами в.о. керівника відділу освіти Дрогобицької міської ради Віталія Вовківа, станом на понеділок, 21 березня, 265 дітей повернулися до навчально-виховного процесу в дошкільні установи міста. Тоді ж виконавчий комітет міської ради скасував плату за дитяче харчування для дітей переселенців.

Натомість школярі Дрогобича продовжують навчатися в дистанційному режимі. Це пов’язано із тим, що у 10 навчальних закладах Дрогобича створено тимчасові пункти із приймання гуманітарної допомоги для переселенців та облаштовано спальні місця для їхнього перебування.

Вовків пояснив, що відділ освіти спростив механізм подачі заявок на оформлення в дошкільні заклади та навчальні установи міста осіб із числа внутрішньо переміщених.

"Ми максимально спростили цей процес. Від батьків дошкільнят чи учнів потрібно довідку про взяття на облік, копію свідоцтва дитини, а також заяву в ту навчальну установу, де дитина буде навчатися" – зазначив Віталій Вовків.

Нагадаємо, станом на 18 березня у Львівській області офіційно проживають понад 160 тисяч переселенців з інших областей України.

Як раніше заявляв міський голова Львова Андрій Садовий, за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.