Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти

Середа, 23 березня 2022, 15:28

Українців просять зробити для дітей наліпки з основною інформацією

діти

Батькам радять зробити дітям інформаційні наліпки з даними про групу крові та телефонами рідних.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявила сьогодні, 23 березня, в ефірі телемарафону UA:разом радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, на випадок, якщо дитина загубиться та потребуватиме медичної допомоги, у неї обов'язково має бути при собі спеціальна інформаційна наліпка.

За її словами, наліпку можна виготовити самостійно і повісити дитині на шию або на руку, покласти в усі кишені одягу чи в рюкзак, допоможе іншим людям знайти рідних дитини, а лікарям – надати їй медичну допомогу.

"Звертаюся зараз до всіх батьків, до всіх дорослих! Маєте потурбуватися про те, щоб у разі травми чи в разі, якщо дитині знадобиться медична допомога, у дитини із собою була вся необхідна інформація про неї, якщо батьків не виявиться поруч" – наголосила Дар'я Герасимчук.

Наліпка має містити таку інформацію:

- прізвище, ім'я, по батькові дитини; номери телефонів батьків та/або інших родичів;

- адреси проживання;

- група крові;

- відомості про хронічні захворювання, якщо такі є.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня. За 28 днів війни окупанти вбили 121 дитину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.