Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Четвер, 24 березня 2022, 15:29

На Львівщині розселили понад 230 тисяч переселенців

переселенці

Станом на сьогодні в області офіційно проживають 231 тисяча переселенців з інших областей України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА. 

Станом на сьогодні, 24 березня, Львівська область прийняла в офіційні пункти розселення 231 тисячу мешканців з інших регіонів України.

"Це офіційні дані, реальна цифра значно більша, оскільки багато людей самостійно поселилися у приватному секторі. Знайшли прихисток більше ніж 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які приїхали до нас зі зони бойових дій" – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, для переселенців місцеві ресторатори приготували понад 1,3 мільйона порцій їжі.

Зазначимо, як раніше заявляв міський голова Львова Андрій Садовий, за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців, тому у місті виділять земельні ділянки для будівництва нового житла. Крім цього, у Львові створили Центр підтримки, який збирає запити для працевлаштування переселенців.

Також в області затвердили порядок розселення переселенців у гуртожитках львівських вишів.

Додамо, що на "Арені Львів" працює контактний центр, який приймає людей, що прибувають з залізничного вокзалу, приїжджають автобусами та приватним транспортом. Там вони отримують направлення на поселення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.