Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вантажівка

П'ятниця, 25 березня 2022, 12:57

В Україні ввели кримінальну відповідальність за продаж гуманітарної допомоги

вантажівка

Верховна Рада прийняла закон про кримінальну відповідальність за використання гуманітарної допомоги не за призначенням.

Вчора, 24 березня, Верховна Рада прийняла законопроєкт №7146, який передбачає введення кримінальної відповідальності за використання під час воєнного стану гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням.

Зокрема, законопроєкт доповнює Кримінальний кодекс статтею 201-2 "Використання під час дії воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги не за цільовим призначенням, а саме з метою отримання прибутку або власного збагачення".

Таке використання у значному розмірі карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої.

Ті самі дії, вчинені особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений цією статтею, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі, - позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Такі дії, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше уряд спростив процедуру перевезення гуманітарної допомоги з-за кордону. Гуманітарну допомогу можуть перевозити водії-чоловіки призовного віку.

Додамо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.