Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 28 березня 2022, 15:45

План надходжень до бюджету Львова за три місяці 2022 року має всі шанси бути виконаним на 100% – Іщук

Львів

План надходжень до бюджету міста за перші три місяці цього року виконаний на 94%.

Як заявив начальник фінансового департаменту Львівської міськради Олег Іщук, станом на 24 березня план надходжень до бюджету міста за січень-березень виконаний на 94%, отже є всі шанси, що план буде виконаний на 100%.

"На сьогодні план трьох місяців виконаний на 94%. Місячний план (лютий – ред.) – на  72%, тобто вийдемо на 100%, і за три місяці буде в нас резерв в 60 млн грн. Це така ситуація" – наголосив Іщук на засіданні комісії фінансів Львівської міської ради.

Голова комісії Наталія Шелестак повідомила, що за два місяці, січень-лютий, план надходження до бюджету міста був виконаний на 103%.

"Треба окремо дякувати кожному бізнесмену, який сплатив податки за це" – сказала вона.

Іщук також зазначив, що до кінця року через державні пільги на податки бюджет міста за наступних 9 місяців не доотримує 700-800 млн грн. Також місто втратить 130 млн грн надходжень від акцизу на пальне. Втім є й "подушка" – це близько 800 млн залишків, які призначені на видатки, які не є необов’язковими.

Також на період дії воєнного стану припиняється вилучення реверсної дотації, а це 680 млн грн.

Нагадаємо, 25 березня директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків заявляв, що місцеві бюджети Львівщини недоотримають понад 20% доходів через війну: у кращому випадку за рік до всіх місцевих бюджетів області може не поступити 4-5 мілрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.