Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 29 березня 2022, 11:34

В Україні на час воєнного стану скасували карантинні зони

коронавірус

Уряд на час воєнного стану скасував встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19.  

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я України. 

Кабінет міністрів ще 26 березня прийняв зміни до постанови №1236, яка визначає особливості дії карантину через небезпеку поширення Covid-19.

Зокрема, на період дії воєнного стану припиняють поділ країни на "зелені", "жовті" та "червоні" карантинні зони, а невакцинованих проти Covid-19 працівників не будуть відсторонювати від роботи.

"На період дії воєнного стану фізичним особам та суб’єктам господарювання рекомендується дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню Covid-19. Окрім того, громадянам рекомендується також забезпечити отримання повного курсу вакцинації проти Covid-19 тими вакцинами, які дозволені ВООЗ до використання" – наголосили у МОЗ.

Однак закладам охорони здоров’я потрібно забезпечити готовність до реагування на спалахи коронавірусу в умовах воєнного стану.

Зазначимо, станом на 25 березня 2022 року на стаціонарному лікуванні перебувають 3 748 хворих на коронавірус та 588 осіб із підозрою на хворобу. Наразі зайнято 8% від загальної кількості виділених ліжок.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.