На Львівщині судитимуть киянина за підроблене посвідчення військовозобов’язаного

Вівторок, 29 березня 2022, 16:31

Чоловік намагався потрапити до Польщі за допомогою підробленого посвідчення військовозобов’язаного про відстрочку від призову.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції України у Львівській області.

У пункті пропуску "Грушів – Будомєж" 21 березня прикордонники затримали 58-річного киянина, який намагався перетнути кордон з Польщею маючи при собі підроблене посвідчення військовозобов’язаного.

Як встановили працівники Яворівського районного відділу поліції, чоловік надав свої анкетні дані для виготовлення підробленого тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, у яке були внесені відомості про відстрочку від призову, що надає право на виїзд за межі України у період дії воєнного стану та звільняє від мобілізації на службу до Збройних Сил України.

Киянину повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 (Пособництво у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується установою, яка має право видавати та посвідчувати такі документи, і який надає права та звільняє від обов'язку, з метою його використання) Кримінального кодексу України та за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті – обмеження волі на строк до двох років.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Мітки: мобілізація, Національна поліція у Львівській області, новини львова