Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

П'ятниця, 12 квітня 2024, 10:34

15 нардепів з Львівщини не підтримали закон про мобілізацію

війна з Росією

Вчора Верховна Рада затвердила законопроєкт про мобілізацію.

Вчора, 11 квітня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №10449, який передбачає вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

"За" проголосували 283 народних депутати.

З львівських нардепів законопроєкт підтримали: Остап Шипайло (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Рущишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Андрій Кіт (Довіра), Тарас Батенко (За майбутнє).

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Святослав Юраш (Слуга народу), Павло Бакунець (Довіра).

Утримались: Олег Синютка (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність).

Зазначимо, законопроєкт передбачає надання відстрочки від мобілізації під час дії воєнного стану більш ніж 25 категоріям осіб та встановляє підстави для звільнення з військової служби.

Також законопроєкт про мобілізацію передбачає бронювання від призову до Збройних сил України військовозобов'язаних – усіх державних службовців категорії "А" та не більш як 50% категорії "Б" і "В".

Бронювання від мобілізації повністю поширюється на органи держвлади, Нацполіцію, НАБУ, ДБР, органи прокуратури, БЕБ, ДСНС, суди. Також бронювання надають критично важливим для забезпечення потреб ЗСУ підприємствам та яким встановлено мобілізаційні завдання.

Нагадаємо, у лютому цього року Верховна Рада прийняла законопроєкт про демобілізацію строковиків, а у квітні затвердила у першому читанні законопроєкт про відповідальність за порушення військового обліку.

Додамо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 13 травня 2024 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.