Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

Четвер, 31 березня 2022, 14:23

На Львівщині з початку широкомасштабного вторгнення РФ пролунали 55 повітряних тривог

повітряна тривога

З 24 лютого сигнали оповіщення в області повідомили про 55 повітряних тривог.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Станом на сьогодні, 31 березня, з 24 лютого, початку широкомасштабного вторгнення Росії, на території Львівської області пролунало 55 повітряних тривог та стільки ж сповіщень про відбій.

Як пояснив начальник управління оперативно-чергової служби, оповіщення та зв’язку департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Микола Сень, загалом уся система оповіщення в області налічує понад 180 електросирен, 120 електронних сирен транслюють текстове повідомлення, 150 інтернет-гучномовців, 200 систем вуличної звукофікації, 35 сирен, які поставили на автомобілі.

"Щодня кількість систем оповіщення в області збільшується. Навіть зараз підприємства Львова виробляють засоби передачі інформації, які встановлюють в населених пунктах громад, щоб вчасно повідомити населення про небезпеку. Кількість обладнання за останні тижні значно перевищують показники минулих років. До прикладу, у період з 2018 по 2021 рік вдалось встановити лише 49 автономних систем, а вже зараз їх 158. Такі високі показники могли б тішити, однак не в умовах війни, які спричинили такий приріст" – зазначив Микола Сень.

За його словами, подекуди сигнали оповіщення вмикаються не одночасно. Тобто, сирени на вулиці вже чутно, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло.

"Вся система оповіщення на Львівщині складається з 8 підсистем. Не існує кнопки, яка б могла одночасно їх запускати. Це важливо з питань безпеки. Адже коли одна підсистема вийде з ладу, інші далі працюватимуть та сповіщатимуть про будь-яку загрозу. Різниця між повідомленнями мінімальна. Як тільки ми отримуємо сигнал про повітряну тривогу, упродовж 30 секунд по всіх доступних каналах передаємо цю інформацію до населення" – додав Сень.

Нагадаємо, на початку березня в Україні запустили мобільний додаток, який повідомлятиме про повітряну загрозу, а про тривогу у Львові в соцмережах сповіщає виключно телеграм-канал "Оповіщення ЦЗ".

Додамо, 28 березня в області три рази сповіщали про повітряну тривогу, протиповітряна оборона збила три ракети у Золочівському районі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.