Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 1 квітня 2022, 11:19

Садовий мутить руками садоботів пивну карту у Львові

Андрій Садовий

Петиція про дозвіл на продаж у Львові алкогольних напоїв міцністю до 20% за день набрала необхідну кількість голосів.

Вчора, 31 березня, на порталі е-петицій Львівської міської ради Ніна Ковалевська зареєструвала петицію з вимогою дозволити у Львові продавати алкогольні напої міцністю до 20% для підтримки економіки країни у воєнний час

Авторка петиції просить наголошує, що Львів у час війни – тилове місто, від якого значною мірою залежить економіка України.

"Виробництво та реалізація алкогольних напоїв міцністю до 20% (пива, сидрів та пері, вин) – це сектор, обкладений ледь не найвищими податковими ставками. Сектор, що сприяє якісному наповненню бюджету.

Продаж алкоголю здатний підтримати багато сфер: сільгоспвиробника (солод/хміль, яблука та виноград), виробника пляшки та упакування загалом, безпосередньо виробництва напою (пиво, сидри та пері, вина), дистрибуції, а також ресторанну галузь, яка у Львові забезпечує десятки тисяч робочих місць, сплачує податки, оренду, наповнює бюджет міста. А головне, продаж алкоголю у Львові здатний підтримувати сотні виробництв країни, які через воєнні дії опинились на межі закриття" – йдеться у петиції.

Авторка вважає, що заборона продажу алкоголю призведе до зростання тіньового ринку, що лише погіршить стан економіки.

"У багатьох містах країни вже дозволено продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв для підтримки економіки, включно з Миколаєвом та областю, де відбуваються воєнні дії, бо економіка і рух коштів – не менш важливий для перемоги, або й більше" – пояснила авторка петиції.

Станом на 1 квітня ця петиція зібрала 521 з 500 необхідних голосів.

За даними аналітичної системи YouControl, львів'янка Ніна Ковалевська зареєстрована як фізична особа-підприємець з 2020 року, займається обслуговуванням напоями. Працює у The Dealer Bottle Shop, що у Львові.

Нагадаємо, у Львові з 1 березня магазинам та закладам громадського харчування повністю заборонено продавати алкогольні напої.

Додамо, раніше Варіанти склали перелік ОТГ Львівщини, які на час дії воєнного стану повністю або частково заборонили продаж алкоголю. А з 1 квітня на території Мурованської та Жидачівської ОТГ вдень дозволили продавати алкогольні напої та пиво. Таке ж рішення підтримали на території Судововишнянської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.