Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінотеатр у Львові

П'ятниця, 1 квітня 2022, 16:02

Мінкульт вирішив наразі не відновлювати роботу кінотеатрів

кінотеатр у Львові

Українські кінотеатри з квітня не відновили роботу через неможливість дотримання техніки безпеки.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко  в ефірі національного телемарафону #UAразом, в Україні з 1 квітня не відновлюватимуть роботу кінотеатрів у зв'язку з неможливістю дотримання техніки безпеки в умовах воєнного стану.

"Поки що ми не розглядаємо такої можливості, оскільки важливі правила безпеки: якщо є бомбосховища, укриття, тоді це можливо" – пояснив Ткаченко.

За його словами, на заході України театральні вистави відбуваються в Івано-Франківському театрі та почнуть незабаром відбуватися в Києві, Одесі та Львові, де вже відбулися акції до 180-річчя від дня народження українського композитора Миколи Лисенка. Крім того, за словами Ткаченка, вистави вже показують у бомбосховищах Харкова.

Зазначимо, з 1 квітня в Україні поступово розпочнуть роботу заклади культури та мистецтв, відтак на Львівщині відкрили для відвідувачів театри, музеї та заповідники.

Кожен заклад готуватиме свою програму і працюватиме за власним графіком. Частина коштів від придбаних квитків піде на допомогу українським захисникам або на гуманітарну підтримку.

Події відбуватимуться з урахуванням вимог воєнного стану: в разі повітряної тривоги всі глядачі повинні пройти в укриття, розташоване в закладі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.