Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посівна кампанія

Понеділок, 4 квітня 2022, 12:38

В Україні підтримуватимуть сільське господарство та виробництво харчових продуктів

посівна кампанія

Мінекономіки визначило пріоритетні галузі, що потребують особливої підтримки під час війни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Міністерство економіки, в процесі відновлення економіки України, яка постраждала внаслідок російської агресії, особливу увагу надаватиме підтримці галузей, які безпосередньо забезпечують життєдіяльність громадян та зміцнюють обороноздатність держави.

Зокрема, йдеться про сільське господарство, виробництво продуктів харчування, роздрібну торгівлю, комунальні та енергетичні послуги, виробництва, що працюють над мобілізаційними замовленнями.

"Російська агресія проти України докорінно змінила нашу економіку. Наш прогноз зниження ВВП в першому кварталі 2022 року складає 16%, а загальнорічне падіння може сягнути 40%. Найбільше постраждали ті галузі, в яких неможлива дистанційна робота. Це, зокрема, авіаційні, морські перевезення, сфера послуг, де бізнес працює безпосередньо зі споживачами" – зазначив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Водночас, за його словами, протягом останніх 10 днів економіка в цілому почала оживати, бізнес в безпечних регіонах повертається до роботи, а аграрії розпочали посівну.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що аграрії Львівщини цього року планують збільшувати виробничі площі. На початку березня Львівська ОВА звернулася до Міністерства аграрної політики України із пропозицією розробити механізм, який дозволить передавати аграріям додаткові сільськогосподарські землі, які знаходяться у комунальній власності, без аукціону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.