Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

призовна кампанія

П'ятниця, 8 квітня 2022, 14:39

В Україні відмінили весняний призов

призовна кампанія

Цього року весняний призов на строкову службу до ЗСУ не проводитиметься.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України у 2022 році не проводитиметься.

"У зв’язку з військовою агресією російської федерації та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової та мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 "Про загальну мобілізацію" в державі оголошено загальну мобілізацію.

Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється внаслідок надходження військовозобов’язаних та резервістів" – йдеться у повідомленні.

Саме тому, як підсумували у Генштабі, потреби у проведенні чергового призову українців на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Також з 25 лютого в Україні оголосили про загальну мобілізацію, а чоловіки, які евакуювалися на Львівщину, також мають стати на військовий облік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.