Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм на Львівщині

П'ятниця, 8 квітня 2022, 13:38

Релігійна громада у Мостиськах вийшла з складу УПЦ МП

храм на Львівщині

Громада УПЦ московського патріархату у Мостиськах прийняла рішення про приєднання до Вселенського патріархату.

Про це повідомляє Мостиська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 7 квітня, релігійна громада Української православної церкви московського патріархату у місті Мостиська прийняла рішення приєднатися до складу Вселенського патріархату.

"Відповідно до протоколу засідання парафіяльних зборів релігійної громади Української православної церкви у м. Мостиська (московський патріархат), громадою ухвалено рішення вийти зі складу Львівської єпархії Української православної церкви і приєднатися до складу Вселенського патріархату.

Також вирішено у богослужіннях поминати "Його Всесвятість Варфоломія, Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха" – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Додамо, храми та монастирі львівської єпархії УПЦ МП відмовилися поминати патріарха Кирила за богослужіннями, планують вийти з РПЦ й проголосити автокефалію.

Ще 2 березня діяльність УПЦ МП заборонили у Городку.

Також у Дрогобичі офіційно заборонили діяльність УПЦ московського патріархату, а Червоноградська УПЦ МП приєдналася до Православної Церкви України

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.