Львівська обласна рада працює над Стратегією адаптації економіки області до воєнних умов

Вівторок, 12 квітня 2022, 09:58

Львівська обласна рада розпочала роботу над Стратегію адаптації базових галузей економіки Львівщини до умов воєнного стану та соціально-економічного розвитку області у післявоєнний період.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

«Експерти разом з депутатськими комісіями почали досліджувати міжнародний досвід заради того, щоб виробити рекомендації щодо першочергових і довготривалих кроків задля переформатування економіки Львівщини», - написала вона у соціальних мережах.

Гримак обґрунтувала потребу нової Стратегії розвитку змінами, які відбулись в житті області після початку війни.

«Ця Стратегія потрібна саме тому, що ми усвідомлюємо зміни та умови, у яких нині живуть мешканці нашої області та вимушено переселені українці. Вона дозволить системно підійти до перебудови роботи наших комунальних закладів, а також наших установ насамперед у сфері освіти, медицини та соціального захисту», - наголосила Гримак.

Голова обласної ради вважає, що нова Стратегія дозволить забезпечити стабільні надходження до бюджету та допоможе скерувати кошти на зміцнення обороноздатності держави, реалізовувати інфраструктурні проєкти, а також дозволить вибудувати ефективну взаємодію області та громад з міжнародними донорськими організаціями.

Нагадаємо, Стратегія соціально-економічного року Львівської області  була ухвалена в грудні 2019 року, а план її виконання був розрахований на період 2021-2027 рр.

Мітки: Ірина Гримак, Львівська обласна рада, новини львова