Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

Вівторок, 12 квітня 2022, 15:09

Француваті росіяни цілий рік планували народні республіки на Західній Україні

СБУ

У західних областях України ще влітку минулого року РФ планувала створити народні республіки.

Про це повідомляє Служба безпеки України на своїй сторінці у Фейсбуці.

За даними СБУ, РФ планувала створити "народні республіки" у західних областях України, розпочавши роботу над цим "проєктом" ще влітку 2021 року.

Інформацію про це надав силовикам один з учасників угруповання, який пішов на співпрацю зі слідством. На нього вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який виявився організатором "схеми". Він заявив про намір створити нове народовладдя в Україні, і якщо чинна влада "сама не піде у відставку", то група перейде до силового сценарію.

Для захоплення влади угруповання мало завербувати 500 бойовиків, бажано з колишніх військовослужбовців АТО, і забезпечити їх зброєю. Втілення плану мало збігтися в часі з російським повномасштабним вторгненням в Україну.

СБУ викрила мережу, затримала організатора та ключових осіб на початку березня цього року в Івано-Франківській і Хмельницькій областях.

Один зі спільників визнав свою вину та дав покази на організатора. 

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.