Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карпопля

Фб Козицького

Середа, 13 квітня 2022, 15:25

Макрон надіслав Козицькому 95 тонн картоплі на осінні деруни

карпопля

Львівщина отримала 95 тонн насіннєвої картоплі з Франції, яку висадять на площі близько 40 га.

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 13 квітня, Львівська область отримала від Франції як гуманітарну допомогу 95 тонн насіннєвої картоплі. Допомогу планують розділили між 20 дрібними господарствами області та висадити на території близько 40 га.

"Партію високорепродуктивної (еліта) насінневої картоплі з Франції, яку ми отримали сьогодні, дрібні комерційні аграрні підприємства Львівщини висадять на площі близько 40 гектарів.

За попередніми оцінками, це дозволить вже цьогоріч зібрати мінімум 600 тонн насінневої картоплі, яка потім буде використовуватись для вирощування продовольчої картоплі. Уже працюємо над тим, щоб таку гуманітарну допомогу отримали й інші регіони України" – написав Козицький.

Він додав, що Львівщина входить у трійку найбільших виробників картоплі серед регіонів України з річним обсягом виробництва понад 1,6 мільйона тонн.

Нагадаємо, до програми підтримки та розвитку сільського господарства Львівщини на 2022 рік внесли зміни, які передбачають підтримку фермерських господарств.

Також раніше зазначалося, що аграрії Львівщини цього року планують збільшувати виробничі площі. На початку березня Львівська ОВА звернулася до Міністерства аграрної політики із пропозицією розробити механізм, який дозволить передавати аграріям додаткові сільськогосподарські землі, які знаходяться у комунальній власності, без аукціону.

Загалом цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч га.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.