Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

промисловість Львівщини

Четвер, 14 квітня 2022, 13:14

На Львівщину переїжджають два машинобудівні підприємства

промисловість Львівщини

Два великі машинобудівні підприємства релокуються на територію області та планують створити тисячу нових робочих місць.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 14 квітня, підписали договори про оренду виробничих приміщень на території Львівської області два великі українські машинобудівні підприємства – ТОВ "УК "Вітропарки України" та промислова компанія "Пожмашина".

ТОВ "УК "Вітропарки України" релокуються із Краматорська, входить у склад групи компаній ПАТ "Краматорський завод важкого верстатобудування". Компанія розробляє, будує та обслуговує вітроустановки, генерує та здійснює постачання електроенергії.

Компанія "Пожмашина" переїжджає на Львівщину з Чернігівської області. Це єдиний виробник великої спеціалізованої протипожежної техніки в Україні, лідер на ринку пожежної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки. Загалом евакуюють третину заводу та розгортатимуть на території області виробництво сільськогосподарської техніки й збірку пожежних машин.

Підприємства розпочнуть свою роботу вже найближчим часом ,очікується створення до 1000 нових робочих місць на підприємствах.

Зазначимо, з 24 лютого на Львівщину релокувались вже 79 підприємств, з них 32 запустили свої виробництва. Загалом у Львівській ОВА опрацювали 347 заявок на переміщення виробничих потужностей.

Станом на 5 квітня 48 релокованих підприємств завершили переїзд на територію області, а на підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.