Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 15 квітня 2022, 12:17

Нардепи посилили кримінальну відповідальність для колаборантів

Львівщина

Верховна Рада прийняла закон про посилення відповідальності за колабораційну діяльність.

Вчора, 14 квітня, Верховна Рада прийняла законопроєкт №7186, який вносить зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за колабораційну діяльність.

"За" проголосували 357 народних депутатів.

Згідно з законом, Кримінальний кодекс доповнено статтею 111-2 "Пособництво державі-агресору".

"Умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво), збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України, іноземцем чи особою без громадянства, за винятком громадян держави-агресора, з метою завдання шкоди Україні шляхом:

- реалізації чи підтримки рішень та/або дій держави агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави агресора;

- добровільного збору, підготовки та/або передачі матеріальних ресурсів чи інших активів представникам держави агресора, її збройним формуванням та/або окупаційній адміністрації держави агресора караються позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої" – йдеться у тексті законопроєкту.

Нагадаємо, 1 квітня Верховна Рада схвалила закон про вилучення на користь держави майна росіян та українців, які публічно заперечують російсько-українську війну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.