Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

символіка збройних сил РФ

Фб Генштабу ЗСУ

П'ятниця, 15 квітня 2022, 11:28

В Україні визнали режим РФ нацистським та заборонили російську символіку

символіка збройних сил РФ

Верховна Рада визнала режим РФ нацистським та заборонила символіку, яку використовують збройні сили Росії у війні проти України.

Вчора, 14 квітня Верховна Рада прийняла законопроєкт №7214 "Про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, акта агресії проти України з боку Російської Федерації як держави-терориста, символіки, яка використовується збройними та іншими військовими формуваннями Російської Федерації у війні проти України".

Згідно із законопроєктом, РФ визнається державою-терористом, однією з цілей політичного режиму якої є геноцид українського народу, а політичний режим РФ визнається нацистським за своєю суттю і практикою та таким, що ідеологічно наслідує націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарний режим, який був у гітлерівській Німеччині.

Саме тому закон забороняє пропаганду російського нацистського тоталітарного режиму. Використанням символіки воєнного вторгнення російського нацистського тоталітарного режиму в Україну вважається:

- використання латинських літер Z, V окремо (в контексті виправдання збройної агресії проти України) або шляхом заміни цими літерами кириличних літер "З", "С", "В", "Ф" чи інших літер в окремих словах з візуальним акцентом на цих літерах;

- використання символіки збройних сил РФ.

За порушення цих вимог передбачена цивільноправова, адміністративна, адміністративно-господарська і кримінальна відповідальність, яку несуть як фізичні, так і юридичні особи, посадові особи юросіб, органів державної влади, місцевого самоврядування.

Натомість не вважається порушенням, якщо таку символіку використовують у творах і матеріалах, створених із метою засудження російського нацистського тоталітарного режиму, воєнного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада визнала збройну агресію Російської Федерації геноцидом проти українців.

Додамо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 25 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.