Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

спалювання сухостою

lv.dsns.gov.ua

П'ятниця, 15 квітня 2022, 12:34

За добу на Львівщині затримали десять паліїв сухостою

спалювання сухостою

Вчора в області надзвичайники затримали десять осіб, які палили суху траву.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 14 квітня, під час рейдів на території області працівники ДСНС Львівщини спіймали 12 паліїв сухої трави. На них склали адміністративні протоколи.

"12 порушників-паліїв сплатять штрафи. Для тих, "господарів", які хочуть спалювали сухостій на своїх присадибних ділянках, у полях, біля хат – задумайтесь чи маєте зайві гроші... Рейдові групи працюють щоденно по всій території Львівської області. Робота цих груп направлена на притягнення винних осіб за спалення сухої рослинності до відповідальності згідно із законом" – йдеться у повідомленні.

У ДСНС області нагадують, що спалювання сухої рослинності та сміття карається законом у вигляді штрафу:

- для громадян від 3 060 тисяч до 6 120 тисяч гривень;

- для посадових осіб від 15 300 тисяч до 21 420 тисяч гривень.

Нагадаємо, 28 березня надзвичайники Львівщини ліквідували 28 пожеж сухої трави, вогонь знищив понад 6 га сухостою, а 26-27 березня в області через підпали згоріло майже 10 гектарів лісу.

Лише за добу, 14 березня, в області зафіксували 80 пожеж сухостою, натомість 23 березня в області виникло понад 120 пожеж в екосистемах.

Надзвичайники закликають мешканців області не спалювати суху траву, в умовах воєнного стану постійні виїзди рятувальників на ліквідації пожеж сухостою – це не лише зайві витрати ресурсів, а й злочин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.