Зрусифікована душа Садового дерусифікуватиме львівські вулиці без пшесади

Субота, 16 квітня 2022, 18:55

Міський голова Львова Андрій Садовий оголосив процес дерусифікації вулиць міста, що носять імена російських діячів чи місцевостей Росії.

Про це він заявив під час онлайн-зустрічі на своїй сторінці у Фейсбуці.

Садовий наголосив на тому, що створив робочу групу на чолі з першим заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком, яка й займатиметься дерусифікацією вулиць у Львові.

"Ця комісія спільно з професурою та науковцями аналізує всі назви вулиць, які нам треба відкоригувати. Але це треба робити з розумом. Тому що вже на деякі назви вулиць є по 4-5 різних претендентів, як вони мають називатися. Я б не хотів, щоб люди билися між собою.

Ми в травні, на День міста, маємо традицію давати нові назви чи перейменування. Якраз ця робоча група до травня закінчить свою роботу, і ми приймемо рішення. Але не так, щоб через 5-10 років знов щось міняти, а щоб воно було на наступні 100 років", – зазначив міський голова Львова.

Нагадаємо, що сьогодні перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко оголосив про демонтаж радянської символіки на Пагорбі Слави у Львові.

Мітки: Андрій Москаленко, Андрій Садовий, Львівська міська рада, новини львова