Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 20 квітня 2022, 12:51

У Львові підприємців планують звільнити від орендної плати за комунальні приміщення

Львів

У міськраді напрацювали проєкт ухвали щодо звільнення підприємців плати за комунальні приміщення.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 19 квітня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують звільнити орендарів комунального майна від сплати орендної плати з 24 лютого до 25 квітня цього року. Однак рішення не стосується тих орендарів, які впродовж всього цього часу продовжували працювати.

Як йдеться у проєкті ухвали, вона розроблена з метою підтримки та консолідації військових зусиль держави, місцевого самоврядування, громадян та бізнесу, спрямованих на оборону України від військової агресії Російської Федерації.

Передбачається:

1. Орендна плата за користування нежитловими приміщеннями, цілісними майновими комплексами, які належать до комунальної власності Львівської міської територіальної громади, неустойка за період з 24.02.2022 до 25.04.2022 не нараховується орендарям за винятком:

- орендарів, у договорах яких визначене цільове призначення орендованого майна як аптека;

- орендарів, у договорах яких визначене цільове призначення орендованого майна як продовольчий магазин, магазин продовольчих та непродовольчих товарів, перукарня, розміщення кавового апарату;

- орендарів цілісних майнових комплексів ринків м. Львова.

- орендарів, у договорах яких визначене цільове призначення орендованого майна як банк, розміщення банкомату.

- орендарів, у договорах яких визначене цільове призначення орендованого майна для розміщення готелю.

- орендарів: публічне акціонерне товариство "Укрпошта"  публічне акціонерне товариство "Укртелеком", суб’єктів господарської діяльності у сфері надання послуг мобільного зв’язку (для розміщення технічних засобів і антен операторів телекомунікацій);

- орендарів, договори з якими укладені за результатами проведення аукціону і об’єкт оренди може використовуватись за будь-яким цільовим призначенням.

- орендарів, яким нараховується пільгова орендна плата у розмірі 1 грн на рік та/або 1 грн за квадратний метр на рік.

2. За заявою орендарів нежитлових приміщень, цілісних майнових комплексів, окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності Львівської МТГ – фізичних осіб або фізичних осіб-підприємців, які були призвані (мобілізовані) або прийняті на військову службу після введення воєнного стану, такі орендарі звільняються від сплати орендної плати за період з дня призову або прийняття на військову службу до припинення в Україні воєнного стану.

3. Орендарям, які підпадають під виняток, за період з 24.02.2022 до 14.03.2022 нараховують орендну плату у розмірі 50% від розміру орендної плати, встановленої договором оренди, а за період з 15.03.2022 до 25.04.2022 – у розмірі 100%.

5. З 25.03.2022 до 30.04.2022 включно не нараховується та не сплачується орендна плата за розміщення відкритих літніх майданчиків. 

Детальніше – тут.

Нагадаємо, у місті дозволили відкрити літні майданчики з 25 березня та скасували для власників орендну плату.

Раніше у міськраді анонсували скасування орендної плати для бізнесу, що знаходиться у комунальних приміщеннях, та запровадження одноразових виплат.

Станом на 24 березня у місті працюють 75% підприємств, закладів харчування та магазинів. Львів, як раніше заявляв міський голова Львова Андрій Садовий, за два тижні війни прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.