Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Льва Толстого у Львові

wikimedia.org

Середа, 20 квітня 2022, 13:12

Мешканці вулиці Льва Толстого просять зважати на їхню думку під час перейменування вулиці

вул. Льва Толстого у Львові

Мешканці вулиці Льва Толстого у Львові активно обговорюють спільну позицію щодо перейменування.  

Мешканці вулиця Льва Толстого у Львові в соціальному пабліку активно обговорюють ініціативу щодо зміни назви вулиці, зокрема, й висловлюють свої пропозиції щодо майбутньої назви.

Спільного бачення наразі немає, думки мешканців також розходяться щодо того, чи взагалі на часі зараз перейменування вулиці.

Серед пропозицій щодо майбутньої назви вулиці, які озвучили її мешканці, є пропозиція назвати її на честь Блаженнішого Любомира Гузара, який свого часу тут мешкав, Роланда Франка, який був випускником 49 школи або на честь сучасних українських героїв, наприклад генерала Залужного. Також є пропозиція українізувати Толстого в Левка Грубого.

Частина мешканців вважає, що зміна назви вулиці не на часі, і тому варто це питання відкласти до закінчення війни, оскільки тоді з'являться і нові, досі ще невідомі герої. Інші вважають, що кошти, які виділить Львівська міськрада на перейменування вулиць, краще скерувати на купівлю нового ППО для міста.

Мешканці поза тим вони переконані, що якою б не була назва вулиці Толстого, вона має залишитися "Вулицею взаємоввічливих, дружніх, та завжди готових допомогти один одному".

Активна учасниця обговорення, пані Надія, розповіла Варіантам, що в будь-якому випадку мешканці сподіваються на те, що влада міста поспілкується з ними та врахує їхню позицію перед тим, як ухвалювати рішення про перейменування вулиці Льва Толстого.

Нагадаємо, що робочу групу з перейменування понад 30 вулиць у Львові, що носять імена російських діячів та місцевостей сучасної РФ, створили у складі 18 осіб, де шість – це представники виконавчих структур міськради, сім – представники наукових та культурних установ Львова та п'ять – представники фракцій Львівської міськради.

Нагадаємо, що у Львові до Дня міста перейменують понад 30 вулиць, що носять імена російських діячів та місцевостей.

Нещодавно у Львові виникла ініціатива перейменувати понад 30 вулиць, що названі на честь російських культурних діячів. Вулиці планують перейменувати у травні, до Дня міста.

Також вулицю російського композитора Петра Чайковського у Львові пропонують назвати на честь Маркіяна Іващишина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.