Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євген Кузик

Фб Євгена Кузика

Середа, 20 квітня 2022, 16:02

Депутат Кузик виявив липову групу Садового з перейменування російських годонімів

Євген Кузик

Робоча група з перейменування російських годонімів, яку створив Андрій Садовий, дублює функції комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові.

Депутат Львівської міськради, член комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою пояснити законні підстави створення робочої групи з перейменування вулиць, оскільки у Львівській міській раді міськраді вже діє постійна депутатська комісія, яка уповноважена займатися цими питаннями.

"Прошу надати відповіді на такі питання: 1. Якими актами регулюється діяльність цієї комісії (робочої групи)? 2. Чи публікуються протоколи з засідання комісії (робочої групи)? 3. Чи враховує комісія (група) думки громадськості та у який спосіб?", – йдеться у зверненні депутата.

Євген Кузик пояснив, що він дізнався про створення робочої групи щодо перейменування вулиць з "російськими назвами" на День міста з відкритих джерел, однак ще у лютому 2021 року постійна депутатська комісія з питань охорони здоров'я та соціального захисту, делегувала його до складу комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові.

Кузик надав в розпорядження Варіантів копію протоколу засідання комісії з питань охорони здоров'я, яка це підтверджує.

Комісія з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові працює та проводить засідання, її діяльність регламентована документами й законами, а нарікань на роботу комісії не було. А тому депутат Львівської міської ради Євген Кузик подивований цим та не розуміє необхідності створення групи, яка дублюватиме функції вже чинної комісії. 

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу з перейменування понад 30 вулиць у Львові, що носять імена російських діячів та місцевостей сучасної РФ.

Також мешканці вулиці Льва Толстого сподіваються, що влада порадиться з ними щодо перейменування вулиці. Також вулицю російського композитора Петра Чайковського у Львові пропонують назвати на честь Маркіяна Іващишина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.