Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

Четвер, 21 квітня 2022, 17:18

З початку року у п'яти районах Львівщини виявили незаконні вирубки лісу

вирубка лісу

Цьогоріч правоохоронці відкрили 53 кримінальних провадження через незаконні вирубки лісу на території області.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Станом на 20 квітня, з початку року слідчі відкрили 53 кримінальних провадження за фактами незаконних порубок лісу на території Львівщини, а також вчинення інших злочинів, пов’язаних з незаконним перевезенням, зберіганням та збутом лісу, з них 21 – від початку російської агресії.

Як наголосили у поліції, більшість незаконних рубок виявили на територіях Самбірського, Стрийського, Яворівського, Золочівського та Дрогобицького районів. Здебільшого зловмисники зрізають дерева хвойних порід – ялиці, сосни та смереки.

Наразі у 9 кримінальних провадженнях досудові розслідування вже завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

"До прикладу, в лісовому масиві неподалік села Боберка Самбірського району було виявлено самовільну рубку дерев. На місці події працювала слідчо-оперативна група Самбірського районного управління поліції – правоохоронці встановили, що місцевий мешканець зрубав смереки та ялиці" – додали у поліції.

Нагадаємо, у грудні 2021 року на території природного парку "Бойківщина" незаконно вирубали дерева на майже 180 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.