Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЗМІ

Середа, 27 квітня 2022, 11:59

У Міноборони роз'яснили, коли можна публіковавати фото ракетних ударів

ЗМІ

ЗМІ можуть публікувати фото та відео військових об’єктів через 12 годин після бойових дій, а цивільних – через 3 години.

Про це повідомляє Детектор медіа. 

Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство оборони України та журналістська спільнота "Медіарух" оприлюднили спільну заяву, в якій роз'яснили, що журналісти можуть публікувати фото та відео військових об’єктів через 12 годин після завершення бойових дій, а цивільних об’єктів – через 3 години.

"Представники влади та журналістської спільноти "Медіарух" дійшли згоди, що задля дотримання всіх необхідних безпекових умов журналісти можуть збирати інформацію на місцях відразу після обстрілів. При цьому дозволяється оприлюднення зроблених фото та відео представниками ЗМІ та журналістами щодо подій на місці ведення бойових дій по завершенню 12 годин для військових об’єктів, через 3 години – для цивільних об’єктів", – йдеться в заяві.

Також визначено порядок акредитації журналістів та правила роботи у районі ведення бойових дій.

Нагадаємо, наприкінці березня журналісти звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням припинити цькування через необґрунтовані звинувачення у "коригуванні вогню".

Додамо, 25 березня Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень військовослужбовців, зброї та техніки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.