Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

Середа, 27 квітня 2022, 16:02

За два місяці над Львівщиною збили понад 30 російських ракет та безпілотників

повітряна тривога

Сили ППО збили над територією області понад 20 російських ракет та близько 10 безпілотників.

Про це сьогодні, 27 квітня, на брифінгу повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Станом на сьогодні, починаючи з 24 лютого, над територією Львівської області сили протиповітряної оборони збили понад 20 російських крилатих ракет та близько 10 безпілотників.

"Від 24 лютого сили протиповітряної оборони збили над Львівщиною вже понад 20 крилатих ракет та близько 10 безпілотників ворога" – наголосив Козицький.

Він також додав, що у громадах області доробили систему оповіщення населення, а для допомоги військовим створили чат-бот "Шось летить", який дає можливість повідомляти про загрозу в небі (ракету, безпілотник чи літак).

"Це додаткове джерело інформації для ППО, вони ним активно користуються. Ми вже маємо перші позитивні результати користування. Зараз працюємо над покращенням функціоналу. Просимо всіх реєструватись" – зазначив Козицький.

Нагадаємо, на початку березня в Україні запустили мобільний додаток, який повідомлятиме про повітряну загрозу, а про тривогу у Львові в соцмережах сповіщає виключно телеграм-канал "Оповіщення ЦЗ".

Додамо, станом на ранок 31 березня, починаючи з 24 лютого, сигнали оповіщення в області повідомили про 55 повітряних тривог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.