Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вода "Моршинська"

П'ятниця, 29 квітня 2022, 14:15

Боржомі Фрідмана страждає бульбашками через санкції

вода "Моршинська"

Компанія IDS Borjomi, виробник води "Моршинська", якою володіє російський мільярдер Михайло Фрідман, тимчасово припиняє виробництво через санкції.

Про це повідомляє Економіна правда. 

Грузинська компанія з виробництва води IDS Borjomi, 60% акцій якої належить російському консорціуму Альфа-груп, співвласником якого є російський мільярдер Михайло Фрідман, заявила про зупинку двох своїх заводів через санкції.

"Складну ситуацію на основних ринках збуту продукції компанії посилював обмежений доступ до банківських рахунків, що закривало компанії можливості отримувати валютну виручку та розраховуватися з кредиторами.

Підприємство продовжує працювати донині в надії суттєво виправити ситуацію, що, на жаль, поки що неможливо" – йдеться у заяві компанії. 

Через це компанія з 29 квітня призупинила виробничий процес на обох заводах розливу Borjomi.

Зазначимо, російський консорціум Альфа-груп придбав в 2013 році контрольну частку у компанії IDS Borjomi. Співзасновником та співвласником Альфа-груп є російський мільярдер, уродженець Львова Михайло Фрідман, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня санкції проти нього запровадила й Велика Британія.

Нещодавно Фрідман обрав довірену особу, яка розпоряджатиметься його акціями у Альфа-Банку Україна.

IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутильованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії і включає Borjomi, "Святе джерело", "Моршинську".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.