Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Вівторок, 3 травня 2022, 10:11

На Львівщині викуплять понад 1600 квартир для переселенців у 85 житлових будинках

будівництво у Львові

Уряд визначив механізм викупу та будівництва житла для переселенців, згідно з яким на Львівщині викуплять квартири в 85 будинках.

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Кабінет міністрів України затвердив постанову №495, яка визначає механізм викупу та будівництва житла для внутрішніх переселенців.

Згідно з нею, викуп чи будівництво житла здійснюватимуть за субвенцію, яку надаватиме держбюджет місцевим бюджетам, а обласні військові адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування формують перелік житла і подають його Міністерству розвитку громад і територій України, яке розгляне пропозиції та передасть на затвердження уряду.

Після цього Держмолодьжитло, сільські, селищні, міські ради чи уповноважені ними органи купуватимуть житло у відчужувачів.

Першочергово житлом планують забезпечити багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, вагітних жінок, людей, які втратили працездатність, осіб пенсійного віку, житло яких зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок воєнних дій РФ.

Для того, щою отримати житло, переселенці повинні подати заяву уповноваженому органу у межах території, де вона перебуває на обліку в ЄІБД про внутрішньо переміщених осіб.

Також під час розподілення субвенцій будуть враховувати кількість переселенців в області.

"За кількістю переселенців Львівщина випереджає інші області. Останні дані свідчать, що в Єдиній інформаційній базі внутрішньо переміщених осіб зареєстровані понад 221 тисяча людей.

Львівська ОВА спільно з територіальними громадами та забудовниками уже напрацювала базу житлового фонду під викуп. Маємо 85 житлових будинків (як багатоквартирні, так і котеджного типу). Є можливість викупу 1669 квартир. З них уже 220 ввели в експлуатацію" – наголосив Козицький.

За його словами, основними вимогами до придбання житла є:

- вартість будівництва 1 кв.м загальної площі житла не повинна перевищувати граничну вартість житла (для Львівської області становить станом на 17 лютого 2022 року становить 15 916 грн);

- житло має бути прийняте в експлуатацію та придатне для постійного проживання.

Нагадаємо, 25 квітня Козицький наголошував, що на території Львівської області нарахували 1200 квартир, які можуть виділити для переселенців.

Також у області визначили 95 ділянок для будівництва нового житла для вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.