ОВА Козицького знайшла на Львівщині 1200 квартир для переселенців

понеділок, 25 квітня 2022 р. о 16:18
ОВА Козицького знайшла на Львівщині 1200 квартир для переселенців
будівництво у Львові

На території Львівської області нарахували 1200 квартир, які можуть виділити для переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у інтерв'ю виданню Лівий берег.

Наразі на території Львівської області Львівська ОВА знайшла 1200 квартир, які уряд України може викупити для розміщення внутрішніх переселенців.

"Це проєкт Офісу президента про розміщення тимчасово переміщених осіб. Збираємо інформацію про кількість готових або майже готових квартир, уведених в експлуатацію, для першочергового розселення мешканців. Ми знайшли більш як 1200 таких квартир, які теоретично можуть бути викуплені урядом України. На цей момент формуються такі списки по всій державі, будуть встановлюватись граничні ціни, за якими теоретично держава могла б викуповувати таке житло в забудовників для потреб тимчасово переміщених осіб. Бажано, щоб це було неподалік великих підприємств – щоб люди мали можливість працевлаштуватися" – пояснив Козицький.

За його словами, кошти на викуп цих приміщень виділять із держбюджету.

"Ми сподіваємося, що якась частина населення залишиться на території області. Це людський потенціал, і для нас важливо, щоб люди знайшли свою домівку. Тому що ми розуміємо, що, звичайно, за короткий період відновити повністю розбомблені міста сходу нереально" – додав Козицький.

Додамо, що 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку, розпочали зводити ще 7 квітня. Ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024