Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Середа, 4 травня 2022, 18:00

Варта просить скликати сесію міськради через призначення Марти Рудницької

Львівська міськрада

Депутати просять комісію законності Львівської міськради розглянути дії Андрія Садового з призначення в.о. секретаря ради та скликати сесію міськради.

Депутати фракції Варта Львівської міської ради звернулися до голови комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки міськради Уляни Пак з проханням надати правову оцінку розпорядженню міського голови Андрія Садового про призначення в.о. секретаря Львівської міськради та розглянути питання скликання чергової сесії на засіданні комісії.

Депутати заявляють, що своїм розпорядженням від 5 березня цього року Андрій Садовий призначив виконуючим обов'язків секретаря Львівської міської ради директорку департаменту "Секретаріат ради" Львівської міської ради Марту Рудницьку, однак секретаря міської ради обирають радою з-поміж її депутатів.

"Як нам стало відомо, розпорядженням Львівського міського голови №200-х від 05.03.2022 року, виконуючим обов'язків секретаря Львівської міської ради було призначено директора департаменту "Секретаріат ради" Львівської міської ради Марту Рудницьку. Однак, відповідно до пункту 2 статті 21 Регламенту Львівської міської ради 8-го скликання та статті 50 Закону України "Про місцеве самоврядування", секретар міської ради обирається радою з-поміж її депутатів" – наголошують депутати.

Саме тому депутати просять комісію законності Львівської міськради:

- надати висновок щодо законності цього розпорядження міського голови та відповідності його положенням чинного законодавства;

- завершити ініціативу щодо скликання сесії Львівської міської ради та розглянути питання скликання чергової сесії на засіданні комісії законності.

Нагадаємо, 1 березня на позачерговому засіданні виконавчий комітет визначив Інститут міста уповноваженим органом від Львівської міської ради на отримання коштів для придбання товарів, робіт, послуг та дозволив самостійно ними розпоряджатися.

Інститут міста відмовився надавати відповіді на запит про свою діяльність на час дії воєнного стану.

Також Львівська міськрада не оприлюднюватиме зарплат Андрія Садового та його заступників до закінчення війни в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.