Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 5 травня 2022, 13:09

У Львові для підприємців планують встановити ставку єдиного податку

Львів

У міськраді напрацювали проєкт ухвали щодо встановлення на території Львівської ОТГ ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 4 травня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують встановити на території Львівської міської територіальної громади, починаючи з січня 2023 року, ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність.

Зокрема, ставка єдиного податку для першої групи платників єдиного податку (фізичних осіб) становитиме 10% до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня цього року.

Натомість для другої групи підприємців ставка складатиме 20%, для третьої та четвертої груп – застосовуються ставки податку відповідно до вимог та у межах, передбачених ст. 293 Податкового кодексу України.

Як йдеться у проєкті ухвали, її розроблено для встановлення на території Львівської ОТГ фіксованих ставок із сплати єдиного податку.

"Рішення Винниківської міської ради, Дублянської міської ради, Малехівської сільської ради, Рудненської селищної ради, Брюховицької селищної ради, Лисиничівської сільської ради, Грибовицької сільської ради, Грядівської сільської ради, Зашківської сільської ради, Рясне-Руської сільської ради, прийняті у частині затвердження ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність" – зазначається в документі.

Нагадаємо, також у міськраді пропонують звільнити підприємців плати за комунальні приміщення, дозволили відкрити літні майданчики з 25 березня та скасували для власників орендну плату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.