Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

храм УПЦ МП у Червонограді

Фб Червоноградської міськради

П'ятниця, 6 травня 2022, 09:51

Депутати Червонограда закликають УПЦ МП у місті об'єднатися з ПЦУ

храм УПЦ МП у Червонограді

Червоноградська міськрада направила звернення до настоятеля та парафіян храму святого Івана Богослова у місті про об'єднання з ПЦУ.

Про це повідомляє Червоноградська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 5 травня, під час засідання сесії Червоноградської міської ради депутати підтримали звернення до настоятеля та парафіян Української Православної Церкви московського патріархату Червонограда, в якому закликають його об'єднатися з Православною Церквою України.

"З метою консолідації Українського Народу закликаємо прихожан московського патріархату не бути байдужими до ситуації, яка склалася сьогодні в Україні й рішуче засудити дії окупанта, бо з нами правда і з нами Бог. Закликаємо настоятеля та парафіян храму святого Івана Богослова Української Православної Церкви московського патріархату м. Червоноград вжити всіх необхідних заходів в термін двох тижнів щодо виходу з московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України" – йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

Додамо, храми та монастирі львівської єпархії УПЦ МП відмовилися поминати патріарха Кирила за богослужіннями, планують вийти з РПЦ й проголосити автокефалію.

Ще 2 березня діяльність УПЦ МП заборонили у Городку.

Також у Дрогобичі офіційно заборонили діяльність УПЦ московського патріархату, а Червоноградська УПЦ МП приєдналася до Православної Церкви України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.