Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 1 червня 2022, 15:32

Майже половина мешканців Львівщини найбільше боїться ракетних ударів

Львів

46% львів'ян та мешканців області оцінюють як високу загрозу ймовірність ракетних ударів по військових об'єктах.

Про це свідчать результати опитування, що провела соціологічна група "Рейтинг" впродовж 13-23 травня 2022 року на території Львова та області.

Згідно з результатами опитування, оцінюючи можливі воєнні загрози, мешканці Львівської області висловлюють дещо більше занепокоєння, аніж переселенці.

Зокрема, найбільше як місцеві, так і переселенці бояться ракетних ударів по воєнних об’єктах (оцінюють як високу загрозу: місцеві – 46%, переселенці – 40%). Дещо менше бояться диверсій проти об’єктів інфраструктури та ракетних ударів по цивільних об’єктах (оцінюють як високу загрозу: місцеві та переселенці – по 24-26%).

Диверсій проти цивільного населення частіше бояться місцеві мешканці (висока загроза – 16%, середня – 40%), ніж переселенці (висока – 15%, середня – 31%). Натомість захоплення населених пунктів більшістю опитаних в обох категоріях не оцінюються як високий та середній рівень загрози.

Понад 80% мешканців Львівщини беруть участь у захисті країни, з них 49% – допомагають фінансово, 38% – займаються волонтерством, 13% – беруть участь в інформаційному спротиві, 9% – працюють в критичній інфраструктурі, по 3% – служать в територіальній обороні або в ЗСУ.

16% опитаних зазначили, що не мають змоги допомагати (більше їх серед старших вікових категорій).

Опитування проводили серед осіб від 18 років і старше у містах Львів, Дрогобич, Самбір, Стрий, Червоноград. Опитали 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.

Додамо, за результатами опитування у квітні, понад 40% українців, які виїхали з України, заявили, що планують повернутися після війни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.