Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Рава-Руська

google.com

Середа, 1 червня 2022, 11:55

Україна експортує зерно через прикордонний залізничний перехід Рава-Руська-Верхрата

Рава-Руська

Польща відкрила на кордоні з Львівщиною прикордонний перехід для українського зерна.

Польща ухвалила рішення про призупинку фітоконтролю кормів рослинного походження, в тому числі фуражних зернових вантажів, які йдуть транзитом через її територію, що дозволить Україні експортувати зерно через прикордонний перехід Рава-Руська-Верхрата.

Спрощений режим експорту зернових почав діяти 31 травня. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

"Це означає, що такі вантажі можуть ввозитися до Польщі через будь-які пункти пропуску - як залізничні, так і наземні. Це дасть змогу збільшити експорт зерна з України!", - написав він у соцмережі.

Нагадаємо, Україна та Польща у травні домовилися про можливість транзиту зернових культур через спільні прикордонні інспекційні пости, а також про забезпечення його залізничного транзиту через прикордонні пункти Верхрата-Рава-Руська, Медика-Шегині та Кросценко-Смільниця. Раніше Міністерство інфраструктури України та Міністерство інфраструктури та розвитку Польщі домовилися про покращення логістичних можливостей на спільному кордоні.

У лютому Львівська ОВА повідомляла, що в межах президентської програми "Велике будівництво" цього року розпочнуть роботи з відновлення євроколії Держкордон – Рава-Руська завдовжки 8 км, реалізувати його мають намір протягом двох років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.