Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

повітряна тривога

П'ятниця, 3 червня 2022, 15:51

За сто днів над Львівщиною збили 34 російські ракети та безпілотники

повітряна тривога

За 100 днів війни сили ППО збили над територією області 23 російські крилаті ракети та близько 11 безпілотників.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні, 3 червня, починаючи з 24 лютого, над територією Львівської області сили протиповітряної оборони збили 23 російські крилаті ракети та близько 11 безпілотників.

"За 100 днів повномасштабної війни Сили ПвК "Захід" збили у небі над Львівщиною 23 крилаті ракети та 11 безпілотників ворога. Хочу наголосити, що ці цифри стосуються лише Львівської області, оскільки Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України працює у 8 областях на заході України" – наголосив Козицький.

Він також додав, що у громадах області працює чат-бот "Шось летить", який дає можливість повідомляти про загрозу в небі (ракету, безпілотник чи літак).

"Цей чат-бот Львівська обласна державна адміністрація та IT-фахівці розробили для того, щоб уважні цивільні люди могли допомогти нашим силам ППО. Чат-бот працює на території всієї України. Від 2 квітня ним скористалися 35 тисяч користувачів. Останнім часом все більше повідомлень надходить з Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей. А також традиційно – зі Львівщини, Рівненщини, Волині та Івано-Франківщини" – зазначив Козицький.

Зазначимо, станом на сьогодні по території Львівської області російські війська завдали сім ракетних ударів. Востаннє – 1 червня по залізничній інфраструктурі.

Додамо, на початку березня в Україні запустили мобільний додаток, який повідомлятиме про повітряну загрозу, а про тривогу у Львові в соцмережах сповіщає виключно телеграм-канал "Оповіщення ЦЗ".

Станом на 1 травня, починаючи з 24 лютого, сигнали оповіщення в області повідомили про 113 повітряних тривог.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.