Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Субота, 4 червня 2022, 13:31

ВО Батьківщина допоможе переселенцям стати учасниками програм допомоги – Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко

Батьківщина допомагає переселенцям розв'язувати проблеми, що виникають  на етапі їхнього долучення до таких програм. 

Лідерка ВО Батьківщина Юлія Тимошенко доручила нардепу Михайлу Цимбалюку відкрити двері всіх партійних офісів для тих людей, які потребують допомоги, але не можуть скористатись державними чи міжнародними програмами підтримки. 

Рішення про таку допомогу партія ухвалила ще місяць тому, заявила вона вчора, 3 червня, на пресконференції у Львові. 

"Може бути, що в силу різних обставин люди не можуть увійти в ці програми й тому ми, наш офіс, ще місяць тому прийняли рішення.  Я хочу попросити Цимбалюка, щоб наші офіси відкрили  двері людям, яким потрібна допомога, для реєстрації й входження людей в ці програми", – сказала Юлія Тимошенко.  

Нардепка розповіла, що в Україні є декілька програм допомоги переселенцям – державна програма та програма ООН, які передбачають для їхніх учасників реєстрацію в системі Дія, однак це для багатьох складно зробити.   

"Перша програма – це допомога біженцям. Це 2 тисячі на дорослу людину та 3 тисячі на дитину. Але потрібно зареєструватись у системі Дія... Зараз ми бачимо, що складно зареєструватись в Дії, важно отримати ці кошти" – розповіла вона.  

Тимошенко наголосила, що ВО Батьківщина надає консультації та допомагає здійснити таку реєстрацію. 

"Ми сьогодні, як команда, консультативно допомагаємо в багатьох регіонах людям добратись до цих грошей. Друге, що сьогодні є – це 2200 грн від ООН. Така сама модель реєстрації й ці гроші можна сьогодні отримати. Вони виплачуються. Якщо є проблем, то ми також допомагаємо" – сказала вона.

Нардепка також пояснила, що законом передбачена компенсація людям за втрачене майно і житло, однак щоб її отримати, потрібно звернутись до місцевої влади, яка проведе оцінку збитків. 

"Що стосується втраченого житла і майна, то прийнято спеціальний закон, якій передбачає компенсацію. Щоб її отримати, потрібно зареєструватись у Дії. Друге: мери міст зі своїми командами зобов'язані організувати оцінку пошкодженого майна і житла, для того, щоб визначити  чи це житло підлягає відновленню або знесенню. І якщо підлягає реконструкції, то виділяються або фінансові ресурси на самостійне відновлення, або людина це доручає зробити  іншим. Для цього в бюджеті закладені ресурси", – розповіла Тимошенко. 

Більше про візит Тимошенко до Львова читати тут

Нагадаємо, експерти Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз протягом квітня-травня працювали в спеціальній групі офісу Генпрокуратури України, де фіксували наслідки військової агресії в Київській області та проводили оцінку збитків майна і житла. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.