Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Садового

П'ятниця, 10 червня 2022, 11:25

У травні Садовий отримав 32 тисячі премії за опіку над котиком Левчиком

Андрій Садовий

У травні міському голові Львова Андрію Садовому нарахували 67 тисяч гривень зарплати.

Про це Варіантам повідомила Львівська міська рада.

У травні цього року міському голові Львова Андрію Садовому нарахували 67 230,86 грн заробітної плати. Зокрема, у цю суму увійшли такі виплати:

- посадовий оклад – 16 400 грн;

- доплата за ранг – 800, грн;

- надбавка за вислугу років – 4 300, грн;

- надбавка за високі досягнення у праці – 10 750, грн;

- доплата за роботу з таємними документами – 1 640 грн;

- премія – 32 800 грн;

- індексація – 540,86 грн.

З цієї суми Садовий сплатив 13 782,32 грн податків, військового збору та отримав чистий дохід у 53 448,54 грн.

У січні Садовому нарахували 42 тис. грн зарплати, у лютому – 58 тис. грн, у березні – 63 тис. грн (з цієї суми 29 520 грн становила премія, а 10 750 грн – надбавка за високі досягнення у праці).

Нагадаємо, у середині квітня Львівська міськрада заявила, що не оприлюднюватиме зарплат Андрія Садового та його заступників до закінчення війни в Україні, посилаючись на рішення Торгово-промислової палати України, яка визнала військову агресію РФ щодо України як "обставини непереборної сили".

Однак, як розповів Варіантам депутат Червоноградської районної ради, член правління ГО "Інститут стратегії громади" та "Захист і добро" Геннадій Воловенко, висновок Торгово-промислової палати про визнання воєнного стану форс-мажором не поширюється на закон про доступ до публічної інформації, і тому відмова органів місцевого самоврядування, а також керівників комунальних підприємств надати відповіді на запити журналістів є незаконною.

Після повторного запиту до Львівської міської ради із цим роз'ясненням, міськрада таки оприлюднила інформацію про заробітну плату свого керівництва.

Починаючи з березня 2020 року, Варіанти щомісяця оприлюднюють інформацію про нараховану заробітну плату міському голові Львова та його заступникам.

Додамо, Андрій Садовий є міським головою Львова з 2006 року, на місцевих виборах у 2020 році за нього проголосували 62,8% львів'ян, хоча у березні 2019 року він заявив, що більше не буде балотуватися у мери Львова.

У 2020 році Садовий задекларував 694 тис. грн зарплати, а його дружина стала власницею двох нових медіакомпаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.