Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Маркіян Лопачак

П'ятниця, 10 червня 2022, 15:28

У травні Лопачак отримав 49 тисяч гривень

Маркіян Лопачак

У травні секретарю міськради Маркіяну Лопачаку нарахували 49 тисяч гривень зарплати, а з березня він перебуває на військовій службі.

Про це Варіантам повідомила Львівська міська рада.

У травні цього року секретарю Львівської міськради Маркіяну Лопачаку нарахували 49 813,57 грн заробітної плати.

З цієї суми він сплатив 9 713,64 грн податків і військового збору та отримав чистий дохід у 40 099,93 грн.

Наразі Лопачак перебуває на військовій службі. На час його відсутності міський голова Львова Андрій Садовий своїм розпорядженням від 5 березня призначив в. о. секретаря директорку департаменту "Секретаріат ради" Львівської міської ради Марту Рудницьку. Деякі депутати міськради наголошують, що цим рішенням Садовий перевищив свої повноваження.

Додамо, у січні Лопачак отримав 27 тис. грн зарплати, у лютому – 45 тис. грн, у березні – 62 тис. грн (з цієї суми 16 800 грн становила премія).

Нагадаємо, у грудні 2020 року Маркіяна Лопачака, який пройшов до міськради на місцевих виборах-2020 у складі партії ВО "Свобода", обрали секретарем Львівської міської ради.

Лопачак – приватний підприємець, засновник ТзОВ "Екогаличпродукт", депутат Львівської міськради кількох скликань від ВО "Свобода".

Був нардепом 7-го скликання від ВО Свобода, членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. 5 лютого 2015 року Маркіян Лопачак потрапив під мобілізацію, був старшим сержантом Збройних сил України.

У 2020 році Лопачак задекларував 2,4 млн грн доходу, а його дружина придбала нову квартиру у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.