Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Вівторок, 14 червня 2022, 12:47

Львівський суд заборонив ще одну проросійську партію

судова справа

Суд заборонив діяльність партії Соціалісти.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Вчора, 13 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив партію "Соціалісти", яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською.

Майно партії "Соціалісти" та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Зазначимо, партія Соціалісти була заснована у серпні 2014 року під назвою Робітників, селян, інтелігенції України. Актуальну назву Соціалісти партія отримала у лютому 2015 року.

Риторика представників партії всі ці роки була приблизно однакова – акцент на "проєвропейськості", гасла за все хороше і проти всього поганого та критика влади.

Представники партії критикували українську владу за невиконання Мінських угод, ізоляцію Донбасу та небажання проводити прямі переговори з "адміністративною владою" на Донбасі.

Нагадаємо, на початку червня суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок. У травні в Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, а з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.