Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

П'ятниця, 17 червня 2022, 10:37

Львівський суд заборонив Партію Шарія

судова справа

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність проросійської Партії Шарія.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність Партії Шарія, яку Мін’юст вважає проросійською. Майно цієї партії мають передати на користь держави, але рішення суду ще можна оскаржити у Верховному Суді.

За даними "Чесно", це вже дев'ята заборонена проросійська партія.

Це друга спроба заборонити цю проросійську партію. Вперше СБУ вимагала заборонити Партію Шарія в Окружному адміністративному суді Києва рік тому.

Зазначимо, Партія Шарія – політичний проєкт блогера Анатолія Шарія, який у  2012 році втік з України від кримінального переслідування, а у 2014-му почав вести блог на YouTube. Канал закрили у березні 2022 року після початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, на початку червня суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок. У травні в Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, а з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.