Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Понеділок, 20 червня 2022, 11:04

Козицький обміняв розвиток культури на Львівщині на зарплати своїм чиновникам

Максим Козицький

У Львівській області не виділили жодних коштів на програми розвитку культури та популяризації історико-культурної спадщини.

Станом на середину червня в області не виділили жодних коштів на програми розвитку культури та популяризації історико-культурної спадщини, однак профінансували програму покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади.

Про це йдеться у документі про стан фінансування обласних програм на 17 червня 2022 року, опублікованому на сайті Львівської ОВА.

Станом на 17 червня, з бюджету Львівщини цього року профінансували 32 обласні програми на 390 771,9 тис. грн, що становить 23,3%. Натомість за цей час ці програми запланували профінансувати на 1 678 524,7 тис. грн.

З цього переліку програму розвитку освіти Львівщини профінансували на 5,4%, програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівщини – на 39,7%, програму соцпідтримки окремих категорій громадян Львівщини – на 10,5%, програму розвитку фізичної культури та спорту – на 1,4%, програму "Безпечна Львівщина" – на 61,3%, програму покращення якості надання публічних послуг органами виконавчої влади на 2022 рік – на 38,2%.

Зовсім не виділили коштів на:

- програму розвитку культури;

- програму виконання судових рішень та виконавчих документів;

- програму охорони, збереження та популяризації історико-культурної спадщини;

- програму розвитку містобудівного кадастру та просторового планування;

- програму "Молодь Львівщини";

- програму з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції;

- програму розвитку лісового господарства;

- програму сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку;

- програму інформатизації "Цифрова Львівщина";

- програму підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану. 

Нагадаємо, наприкінці квітня своїм розпорядження Козицький зменшив видатки на освіту області на 66 мільйонів гривень. Натомість 8 квітня Козицький виділив на програму покращення якості надання публічних послуг додатково ще 3,6 млн грн, а на початку травня – ще 680 тисяч гривень та 146 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.