Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

церква УПЦ МП у Львові

Вівторок, 21 червня 2022, 12:29

Львівська міськрада має проєкт ухвали про заборону московського патріархату

церква УПЦ МП у Львові

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про заборону УПЦ московського патріархату.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 14 червня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують заборонити на території Львівської МТГ діяльність Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької церкви "Група Догнала".

Як йдеться у документі, діяльність УПЦ московського патріархату "Групи Догнала" носять відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер.

"Враховуючи факти, які відбулись на території Львівської міської територіальної громади, свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, це стосується діяльності на території України Української православної церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької церкви "Група Догнала", яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі" – вказано у проєкті ухвали.

Саме тому депутати планують повністю заборонити на території Львівської МТГ діяльність цих церков.

Нагадаємо, 14 червня депутати Львівської облради прийняли заяву про повну заборону діяльності УПЦ московського патріархату в Україні, а у Верховній Раді ще у березні зареєстрували законопроєкт про заборону УПЦ МП.

Додамо, раніше Собор УПЦ МП змінив у своєму статуті згадки про РПЦ, щоб уникнути відповідальності перед законом України, пережити війну з найменшими втратами та зберегти філію російської церкви в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.