Шмигаль залучатиме безробітних до громадських робіт

Середа, 22 червня 2022, 11:10

Безробітних, які не працевлаштувалися протягом 30 днів, залучатимуть до громадських робіт.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України. 

Вчора, 21 червня, на своєму засіданні Кабінет міністрів затвердив постанову, згідно з якою офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт.

Також уряд затвердив орієнтовний перелік суспільно корисних робіт, що може виконуватись в умовах воєнного стану.

"Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні – визначатиме місцева влада.

Звичайно, що ця праця буде оплачуватися. Держава сплачуватиме кожному залученому до суспільно корисних робіт зарплату у розмірі мінімальної. Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати й захищати Батьківщину, або працювати на перемогу й для фронту" – заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, статус та виплати по безробіттю відтепер втрачаються, якщо людина перебуває закордоном понад 30 днів під час воєнного стану.

"Наше завдання зараз просте й зрозуміле – кожен має працювати на перемогу. Для цього потрібно консолідувати всі можливі ресурси" – додав Шмигаль.

Зазначимо, розмір мінімальної зарплати у 2022 році становить 6500 грн.

Мітки: безробіття, Денис Шмигаль, Кабінет Міністрів України, новини львова, центр зайнятості