Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Четвер, 23 червня 2022, 12:55

На Львівщині нарахували 180 пам'яток радянського часу

Львівщина

Рада з питань охорони культурної спадщини рекомендує не вносити до Держреєстру 180 пам'яток радянського часу, які знаходяться на території області.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 23 червня, консультативна рада з питань охорони культурної спадщини рекомендувала визнати пам’ятки радянського часу Львівщини такими, що не підлягають внесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

На території Львівської області офіційно нараховують 180 об’єктів-пам'яток радянського часу. Більшість із них – пам'ятки історії, а пам’ятками монументального мистецтва є лише 10-та частина.

Усі ці пам'ятки занесли до переліку щойно виявлених у 1972 та 1982 роках.

"Члени консультативної ради підтримали сьогодні позицію департаменту щодо важливості та необхідності декомунізації області. Відбуватися цей процес має виключно у межах закону. Відтепер рішення консультативної ради ми долучатимемо до переліку документів, які надсилаємо на розгляд Міністерству культури. І, надіємось, це пришвидшить процес прийняття рішень Міністерством про невнесення пам’яток до Державного реєстру. В результаті громади області зможуть швидко та законно вирішувати долю цих об’єктів" – пояснила керівниця департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Додамо, на території Львівської ОТГ планують перейменувати 53 вулиці, названі на честь російських та радянських діячів: у Львові – 41, у Винниках – 6, у смт Рудне – 5, у с. Підрясне – 1.

Також наприкінці квітня у Бориславі демонтували стелу, встановлену радянською владою

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.