Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ярослав Мотика

Субота, 25 червня 2022, 14:44

Ярослав Мотика створить скульптуру для Стрийського парку

Ярослав Мотика

Це вже друга скульптура авторства Мотики, яка прикрасить парк. 

Стрийський парк у Львові планує замовити у липні Ярославу Мотиці скульптуру "Викрадення Європи".

Про це повідомила директорка парку Олена Мазурик під час представлення стратегії розвитку парку.  

"Його скульптура Лілея прикрашає став в Стрийському парку і є його окрасою. Автор виявив бажання створити нову скульптуру для парку", – повідомила вона. 

У презентації зазначається, що початком робіт скульптора Ярослава Мотики над скульптурою "Викрадення Європи" буде 1 липня. 

Мазурик зазначила, що адміністрація парку також планує проведення виставки скульптур.  

Партнером виставки скульптур стане Павло Гудимов. Для її проведення у Стрийському парку потрібно встановити відеоспостереження, підготовити локації та розробити маршрути екскурсій. Після виставки 2-3 скульптури залишаться у парку на постійно.

Вона не уточнила джерела фінансування, лише перед тим сказала, що цього року бюджетне фінансування достатньо обмежене, а тому адміністрація парку  максимально залучатиме кошти спонсорів і меценатів. 

Нагадаємо, що Варіанти розповідали про сучасний розвиток Стрийського парку та його історію. Влада Львова у 1935 році замовила виготовлення пам'ятника Марії Конопницької у Яніни Райхерт. Він мав повстати в Стрийському парку, над ставком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.