Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Стрийський парк

Субота, 25 червня 2022, 15:40

У Стрийському парку відродять традицію урочистого винесення пальм

Стрийський парк

Тропічні рослини виноситимуть влітку з оранжереї на свіже повітря. 

Адміністрація Стрийського парку у Львові пропонує відродити традицію урочистого винесення пальм та агав з оранжереї влітку на клумбу, що розташовану перед цією оранжереєю. 

Про це повідомила директорка парку Олена Мазурик під час представлення стратегії розвитку парку. Вона не уточнила історичний період, коли таку традицію була започаткували у Стрийському парку.

"У планах клумбу, яка перед оранжереєю, засадити багатолітніми квітами. Плануємо знайти спонсорів. Площа клумби 801 кв.м,  тому вартість робіт буде близько 1 млн грн, а це приблизно 1261 грн за 1 кв. м.  Це дорого, але відповідає  високому рівню догляду за парком. Також ми плануємо відновити традицію виносу тропічних рослин з оранжереї на літній період на цю клумбу, йдеться про пальми та агави", – розповіла Мазурик.  

Присутні на презентації запропонували долучити до урочистої процесії качок і лебедів зі ставка поблизу. Мазурик пообіцяла, що качечки й лебеді будуть супроводжувати процесію (з гумором). 

Нагадаємо, Ярослав Мотика створить другу скульптуру для Стрийського парку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.