Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

П'ятниця, 1 липня 2022, 09:01

Заборона діяльності УПЦ МП у Львові має політичний, а не правовий характер – Садовий

Андрій Садовий

Органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями забороняти діяльність релігійних орагнізицій. 

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що рішення Львівської міської ради про заборону УПЦ МП є політичним, адже законодавчо забороняти діяльність релігійних організацій мають право лише органи державної влади.

Про це повідомила Львівська міська рада.

"Це політичне рішення. Його одностайно підтримали всі депутати міської ради. Це рішення ми скеровуємо президенту, Голові Верховної ради, Уряду, бо виключно державні органи влади регламентують діяльність релігійних організацій. Це є позиція, яку ми публічно озвучили, а далі державні органи мають брати це в роботу", – прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що вчора, 30 червня, Львівська міська рада одноголосно заборонила на території Львівської міської територіальної громади діяльність Української православної Церкви московському патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви "Група Догнала" як таких, що несуть загрозу національній безпеці України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.