Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Чорна кам'яниця

Фб ЛМР

Середа, 6 липня 2022, 06:35

Захисну конструкцію встановили перед будинком на площі Ринок, 4 у Львові

Чорна кам'яниця

Вартість робіт склала понад $10 тис.

Світовий фонд пам'яток, Львівський історичний музей, Благодійна організація "Друзі Львівського історичного музею" за сприяння Посольства США в Україні встановили зависну конструкцію перед фасадом будинку на площі Ринок, 4 у Львові, відомому як Чорна кам'яниця.

Про це повідомила пресслужба львівського історичного музею. 

"В результаті проєкту будівлю захищено тимчасовою спорудою, яка суттєво убезпечить головний фасад Чорної Кам'яниці та скульптури, що не підлягають демонтажу. Захисна конструкція є достатньо міцною, щоб протистояти уламкам, не завдаючи при цьому пошкоджень поверхні або конструкції будівлі. Зовнішня поверхня захисної споруди є естетично сумісною з історичним середовищем площі Ринок. На ній розміщено фото фасаду Чорної Кам'яниці з логотипами Музею та партнерів", – йдеться у повідомлені. 

Вартість робіт склала $ 10 231,25, що включає витрати на закупівлю матеріалів, монтаж/демонтаж конструкції, оренду риштування на 6 місяців та дизайн банера. 

Нагадаємо, з 2019 року у Чорній Кам’яниці функціонує новостворений Музей історії міста Львова. 

У 2016–2019 роках Львівським історичним музеєм реалізували проєкт: "Збереження будинку Альберті 16 сторіччя («Чорної Кам’яниці») на площі Ринок у Львові". Грант був наданий Посольським фондом США  у сумі 275 тисяч доларів США. Було здійснено реставрацію головного фасаду Чорної Кам'яниці та скульптур на ньому, внутрішнього дворика, фоє, відреставровано групу пам'яток кам'яної скульптури,обладнано сучасними засобами збереження приміщення фондосховища скульптури. Також були здійснені розкопки внутрішнього дворика Кам'яниці та створена експозиція Лапідарію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.